Vragen en antwoorden

Wat is steigerhout?

Voor onze meubelen gebruiken steigerplanken die op de bouw zijn gebruikt voor de bouwsteigers. Het is ruw vuren bedekt met een speciesluier. Het ruwe van het hout is door het gebruik glad geworden en ook door weersinvloeden zijn de planken zeer levendig van kleur.

Waarvoor zijn meubelen van steigerhout geschikt?

Steeds vaker worden meubelen van steigerhout voor binnentoepassingen gebruikt. Maar ook zijn ze zeer geschikt voor op uw terras, of balkon.

Hoe moet je steigerhout onderhouden?

In principe zijn de meubelen onderhoudsvrij.
Voor binnen geldt: Door de behandeling met een kleurloze, matte lak worden de meubelen mooi glad afgewerkt. Hierdoor kunt u de meubelen eenvoudig met een doekje afnemen.
Voor buiten geldt: In de natte periode afdekken of binnen opslaan; Zorgt u er tenminste voor dat uw meubelen niet constant in het water staan. (In een plas of in het gras). Wij monteren bij buitenmeubelen standaard klosjes onder de poten van zwart kunststof. Eventueel kunt u uw buitenmeubelen door ons laten behandelen met een white-washolie. Hierdoor wordt het hout waterafstotend en dit komt de duurzaamheid zeer ten goede. Ook kunt u bij ons op maat gemaakte hoezen bestellen.

Kun je steigerhout ook lakken?

Meubelen van steigerhout zijn erg goed te lakken. Dit geeft een mooi effect en is voor binnen haast een must! Wij hebben ook diverse manieren om de meubelen te behandelen met kleur. Voor buiten kiezen wij liever voor een olie, omdat lak na verloop van tijd afbladdert.

Moet je het hout behandelen?

Nee, dat hoeft niet. Maar het wordt dan wel grijs. Wilt u toch behandelen, dan is olie geschikt voor buiten. Dat is goed met een platte kwast aan te brengen. Daarna kunt u het uitpoetsen met een doek voor het mooiste resultaat. Denk er aan dat de doek goed droog moet zijn voordat u hem in een afvalbak gooit. Olie is zelfontbrandend.

Hoe kun je steigerhout behandelen?

Op verschillende manieren. U kunt steigerhout oliën, maar dan wordt het erg donker. Daarom gebruiken wij voor buiten bijna alleen maar white-washolie. Met een beits of een kleurlak krijgt u een fris effect.

Kan ik mijn steigerhouten tuinset de hele winter buiten laten staan?

Uw meubelen kunnen wel buiten blijven staan, maar als u het droog kunt houden verlengt dat zeker de levensduur van uw steigerhouten tuinmeubilair. Dit kunt u doen door het af te dekken met een zeiltje. Ook kunt u bij ons een op maat gemaakte hoes bestellen.

Hoe komt het dat de deurtjes van mijn steigerhouten kast zo klemmen?

Als steigerhout nat wordt zet het uit. Deurtjes die vochtig kunnen worden dienen dus gemaakt te worden met de ruimte om te groeien.

Krijgen kinderen snel splinters van steigerhout?

Steigerhouten meubelen van StevigZitten.nl worden goed geschuurd. Als meubelen geschuurd buiten worden geplaatst gaan de vezels van het hout wel weer uit staan, maar dit voelt zacht aan. Echte splinters kunnen kinderen eigenlijk alleen in hun handen krijgen door grove haken en uitsteeksels. Door de goede afwerking in de werkplaats van StevigZitten.nl wordt dit zo goed mogelijk tegen gegaan.

Wat moet je doen tegen splinteren?

Allereerst goed schuren. U kunt dit desgewenst herhalen. Verder wil het helpen om de meubelen te lakken. Dit is vooral voor binnen meubelen een voordeel. De meubelen worden dan glad en goed afneembaar.

Voor welke soort steigers word dit hout gebruikt?

Voor steigers die in Nederland op de bouw worden gebruikt. Men gebruikt ze als loopplanken.

Is steigerhout ook geschikt voor binnen?

Absoluut! het word erg veel voor binnen gebruikt. Wij maken tegenwoordig voornamelijk meubelen voor binnen, terwijl buitengebruik steeds minder voor komt. Meestal gaat het om eettafels, banken, kasten, bedden en televisiemeubels.

Is steigerhout geschikt voor horeca gebruik?

Juist voor de horeca is steigerhout uitermate geschikt. Denk hierbij aan barren, barkrukken, wandbekleding, stamtafels, lounge banken en terras meubilair.